ZONDAG 29 OKTOBER Edwin Rutten – tv personality & zanger

16.00u – Hotel Auberge De Kieviet, Wassenaar

Het schijnbare gemak waarmee Edwin Rutten zijn ongelooflijke tv-carrière gestalte heeft gegeven geeft blijk van talent, vakkundigheid en een enorme drive. En hij maakt nog steeds tv en is actief op veel verschillende gebieden. Maar de naam Edwin Rutten staat ook voor een uitermate swingende jazz-persoonlijkheid.

Jazz betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band. Het vertellen van kleine verhaaltjes in de vorm van songs. “Music is a love affair met tekstdichters, componisten, de musici en het publiek.”

Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo met repertoire van Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn en treedt als 17 jarige op met het Metropole Orkest en de Skymasters.

Hij stond jaren nummer 1 op de Jazzpolls in toonaangevende jazzbladen Vocaal solist op het North Sea Jazz Festival. Geeft familiejazzconcerten voor kinderen, vocal jazz workshops aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Ontving de “Meer Jazz Prijs” in 2009 en in 2011 de Peter Schilperoort Award voor jazz verdiensten. Daarenboven presenteert Rutten iedere zondagavond van 21.00 tot 23.00 uur Jazz in the evening op nposoulenjazz.nl

Kortom: een seizoen-opener om niet te missen!

LINE UP
Edwin Rutten (vocals)
Jean Louis van Dam (piano)
Eric Timmermans (contrabas)
Franc auf dem Brinke (drums)

ONLINE TICKETS
RESERVEER DINER

Let op! Dit concert vindt plaats in Hotel Restaurant AUBERGE DE KIEVIET te Wassenaar. De Auberge biedt na afloop voor deze gelegenheid een ‘JSW Diner Arrangement’ aan.
Reserveringen: www.hoteldekieviet.nl