ZONDAG 18 FEBRUARI David Lukács & Friends

16.00u – Hotel Auberge De Kieviet, Wassenaar

David Lukács & Friends
Met deze keuze voor het februari-concert komen we voor het eerst in het bestaan van JSW met een echte ‘oude stijl jazz’ formatie. Maar dan wel meteen één van wereld-formaat.

We hebben de begenadigde klarinettist & saxofonist en David Lukács (o.a. Dutch Swing College) bereid gevonden om zijn ideale formatie samen te stellen en een kwalitatief hoogstaande demonstratie te geven van de vaak onterecht gelabelde ‘dixieland’.

David Lukács is geboren in Breda, de thuisbasis van een van de grootste jazzfestivals in Nederland.   Met zijn vader’s klassieke-jazz record collectie als inspiratie was het niet een grote verrassing dat hij verliefd op jazzmuziek werd. Dit leidde tot een voltijdse studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij voltooide zijn klarinetstudies cum laude.

In 1998 won David Lukács de Kobe Jazz Award en tourneerde in Japan als solist met internationale all-star groepen in 1998, 1999 en 2012.   David heeft concerten, televisie en radio shows met verschillende groepen in veel landen over de hele wereld. Hij werd op de klarinet opgenomen in “Een Tribute To Benny Goodman” met 4BEAT6 op het North Sea Jazz Festival en het beroemde Concertgebouw in Amsterdam.

Momenteel reist hij wereldwijd als lid van de Nederlandse Swing College Band.   Lukács trad op met artiesten als Dan Barrett, Al Gallodoro, Duke Heitger, Howard Alden, Madeline Bell, Bill Berry, Tom Baker, Scott Hamilton, Harry Allen, Roy Williams en Joe Cohn … en bands als The Dutch Swing College Band, The Ramblers (olv. Cees Kranenburg), 4beat6, The Beau Hunks en The Echoes of Swing.   Als studio-muzikant werd hij opgenomen op albums als “The Shocking Miss Emerald” met Caro Emerald, “Rhythm is our business” met het Jimmie Lunceford Legacy Orchestra en op tientallen andere cd-producties.

Op verzoek en met plezier!

LINE UP
Malo Mazurie-Trompet (F)
David Lukács (klarinet en sax)
Felix Hunot-Gitaar/Banjo (F)
Joep Lumeij-Bas

ONLINE TICKETS
RESERVEER DINER

Let op! Dit concert vindt plaats in Hotel Restaurant AUBERGE DE KIEVIET te Wassenaar. De Auberge biedt na afloop voor deze gelegenheid een ‘JSW Diner Arrangement’ aan.
Reserveringen: www.hoteldekieviet.nl