THE NORDANIANS | ZO15FEB

Zondag 15 februari hebben we drie bijzonder getalenteerde musici te gast.
Met een ruim muzikaal kader komen zij volledig tot hun recht in het gezamenlijke muzikale avontuur wat ze ‘The Nordanians’ hebben genoemd.

Hun composities raken aan jazz (uiteraard!), country, pop, rock, klassieke Afrikaanse, Amerikaanse & Indiase muziek. De onderlinge verbindingen die dit trio weet te leggen – stylistisch, improviserend, en communicatief – verraden virtuositeit en bijzondere talenten.

Het ‘upcoming’, hippe Amsterdam-Noord is de uitvalsbasis van dit bijzondere wereldmuziek trio. Violist Oene van Geel, percussionist Niti Ranjan Biswas en gitarist Mark Tuinstra kennen elkaar uit ‘het circuit’ maar zijn ook buren en beleven ook samen dezelfde culturele wereld.

OENE VAN GEEL
(Boy Edgar Prijs-2013, Kersjes Award-2005, Deloitte Jazz Award-2002, Dutch Jazz Competition-2001, Jur Naessens Music Award-2000)
Violist Oene van Geel is een geniale muzikale avonturier die zich net zo graag laat beïnvloeden door moderne klassieke muziek als door indiase raga’s of vrije jazz. Hij wordt gezien als een vooraanstaand violist en componist en toerde reeds met succes door Europa, India, Japan, de VS en Canada. Hij is vooral bekend van het bijzondere strijkkwartet ZAPP4 waarmee hij regelmatig bijzondere samenwerkingsprojecten doet met onder andere de Noor Jan Bang (Arve Henriksen, David Sylvian, Brian Eno & Jon Hassell).

MARK TUINSTRA
Gitarist Mark Tuinstra heeft een evenzo brede leest en ruime ervaring in Afrikaanse muziek. Hij speelt, naast The Nordanians, met diverse Afrikaanse artiesten, waaronder Omar Ka en Zoumana Diarra en een interessant hip afro-beat ensemble, Atanga Boom genaamd en presenteren op 20 maart a.s. in Paradiso hun debuut album. Zijn gitaarspel is uitermate ritmisch en legt de harmonische verbindingen in de composities van de Nordanians.

NITI RANJAN BISWAS
Percussionist Biswas is een veel gevraagde tabla-speler en percussionist die op succesvolle wijze traditie en creativiteit mixt in zijn spel. Hij speelde met diverse grote namen uit de klassieke indiase muziekscene, waaronder de beroemde fluitist Pt. Hariprasad Chaurasia, maar ook met het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Blazers Ensemble. Niti is hoofd van de afdeling Indiase Muziek aan het CODARTS Rotterdam en geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam.
The Nordanians brachten hun eerste cd ‘Tabla Rasa’ uit in 2011. Momenteel werken ze aan een nieuw album met gastsolisten als Maarten Ornstein (bas-klarinet), Fraser Fifield (fluit) en Jorg Brinkman (cello) welke dit voorjaar uitkomt.

Een concert van The Nordanians is een bijzondere belevenis waar u nog lang over na zult praten. U wordt een heerlijke mix van aangename klanken, opzwepende ritmes, Indiase stijl-elementen en improvisatie voorgeschoteld waarbij ‘communicatie’ en ‘plezier’ de sleutelwoorden zijn.

Aanvang concert: 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Kaarten in voorverkoop à €12,50 / aan de zaal à €15,-
(Wij accepteren nu ook alle betaalkaarten)
Adres: Schoolstraat 6 Wassenaar

BUY TICKETS