Susanne Alt | 21 april 2013

De Amsterdamse altsaxofoniste Susanne Alt speelt funky souljazz, geworteld in de rijke hardbop-traditie van de grote saxofonisten.

Susanne leerde al op zeer jonge leeftijd van haar ouders, beiden muziekdocent, piano en gitaar spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met haar grote liefde: de saxofoon. In haar jeugd won ze diverse prijzen, waaronder de prestigieuze “International Siemens Award For Young Jazz Talent” in 1996.

Na diverse studies in Nederland (Conservatorium van Amsterdam) en Duitsland (Universität der Künste in Berlijn) en heel veel live concerten, werd ze in 2004 beloond met een finaleplaats in de “Dutch Jazz Competition”. Behalve met haar eigen band speelt Susanne ook regelmatig met DJ’s (o.a. Wicked Jazz Sounds, DJ Maestro, Roog).

Naar aanleiding van de samenwerking met Fred Wesley op Susanne’s album “On Track” (2009) tourde ze met Fred Wesley & The New J.B.’s in Nederland en Frankrijk. Ook was Susanne meerdere keren te gast op het podium bij George Clinton & Parliament Funkadelic.

De meer dan 200 video’s van haar YouTube-kanaal ‘venustunes’ zijn in totaal meer dan 500 000 keer bekeken, hierdoor heeft zij fans over de hele wereld.

Eerder verschenen de albums ‘Nocturne’ (2004), ‘Delight’ (2007), ‘On Track’ (2009) en het live-album ‘Live at Bimhuis’ (2011). Op 6 april 2012 verscheen ‘How to kiss’; het album werd op 8 april gepresenteerd in het Bimhuis in Amsterdam.

Luister naar de muziek van Susanne via Spotify