Stephanie Francke | 16 NOV 2014

StephanieFrancke_bwSaxofoniste Stephanie Francke (1989, Vlissingen) behaalde in juni 2012 haar bachelor aan het conservatorium van Rotterdam. Hetzelfde jaar waarin ze de eerste- en publieksprijs van de Erasmus Jazzprijs won. De finale werd gehouden in de Doelen in Rotterdam
In april 2013 bracht ze haar debuut album Florigen uit. Dit is ook de naam van het mysterieuze hormoon dat ervoor zorgt dat een bloem gaat bloeien.
De rest van haar kwartet bestaat uit Koen Schalkwijk op piano, Guus Bakker op contrabas en Jasper van Hulten op drums. De composities zijn van de hand van Stephanie en Koen.
Met haar kwartet gaf ze onder meer concerten op het International Jazz Festival Middelburg, Jazz in Duketown, LantarenVenster en het North Sea Jazz Festival 2013.

In juni 2013 was ze uitgenodigd om een showcase te doen tijdens de Jazzdag in Rotterdam en stond ze in de finale van de European Jazz Competition.
Ook met de Codarts bigband onder leiding van Ilja Reijngoud, speelde Stephanie een aantal keer op het North Sea Jazz festival. In 2012 had ze de eer om mee te spelen als gastsolist.
Met het Nationaal Jeugd Jazz orkest, geleid door de fantastische Benjamin Herman, deed ze een tour tijdens de zomer van 2011. Dit orkest ging langs alle belangrijke Nederlandse podia waaronder het Bimhuis, het North Sea Jazz Festival en Lowlands.

Jury Erasmus Jazzprijs 2012
“We waren onder de indruk van Stephanie’s betoverende geluid en prachtige composities. Elke noot die ze speelt is weloverwogen en gemeend. Stephanie maakt muziek waarnaar je terug verlangt”.

Jazzflits 2013
“Francke is iemand om in de gaten te houden!”

line-up
Stephanie Francke – saxofoons
Koen Schalkwijk – piano
Guus Bakker – bas
Jasper van Hulten – drums

Interview met Stephanie leest u hier.

http://www.stephaniefrancke.nl/