Start nieuw jazz seizoen…

Beste jazz vriend/vriendin,

En terwijl de zomer nog in volle gang is en de zon nog bijna dagelijks ons laat genieten van haar stralen zijn wij ondertussen alweer in volle gang om de voorbereidingen te treffen voor het tweede gedeelte van ons jazz programma.

Het is u vast ook niet ontgaan dat geheel onverwachts helaas ons ook het droevige nieuws bereikte dat jazz icoon Rita Reijs is heen gegaan.
En dan te bedenken dat Rita bij ons zelfs één van haar allerlaatste optredens heeft gegeven.
We zijn haar dankbaar voor de vele jaren waarin ze met haar onmiskenbare stem waarmee ze een stempel in de wereld van de jazz heeft gedrukt en zal ze in onze herinnering voortleven…
Binnenkort zullen nog video opnames op onze site worden gepubliceerd van dit te gekke concert.

Op zondagmiddag 15 september openen we het seizoen met een optreden van de Rhine Town Dixie Preachers olv Steven Nederhorst.
Deze middag zal naast gastpianist Rob Agerbeek óók Brigitte Soffner, een trouwe vriendin van de JSW, als speciale gaste acte de présence geven…

Wat de pers onlangs schreef over de laatste cd:
“… De ondertiteling van deze CD luidt …’from trad to swing’ en dat maken ze met de eerste nummer direct helemaal waar. Heerlijke swing en soli in Undecided en Every Day I Have The Blues. Van modernere snit zijn Stranger On The Shore en What A Wonderful World (Acker Bilk en Louis Armstrong features) hier goed vertolkt door Domagoy Ralasic en Adrienne West/Frans van Wasbeek. Natuurlijk is er ook een prominente plaats voor Rob Agerbeek, zoals in St. Louis Blues Boogie Woogie en Makin’ Whoopee, maar ook in de andere swing- en dixieland stukken speelt hij een heerlijk en heldere,voorname, maar vooral aangename rol. Luister eens naar de indringende Willow Weep For Me. Een andere solist doe absoluut opvalt is Domagoy Ralasic, die een prachtige tenorsolo speelt in Our Love is Here To Stay, maar ook op andere stukken indruk maakt. De CD sluit of met een relaxte opname van ‘It don’t Mean a Thing If It Ain’t Got That Swing’…”

Brigitte Soffner – zang
Rob Agerbeek – gastpianist
Domagoy Ralasic – tenor sax/klarinet
Frans van Wasbeek – trumpet
Henk van Muijen – trombone
Tom Wigmore – contrabas
Pier Manger Cats – drums
Steven Nederhorst – bandleider, gitaar/tenor banjo

Voor liefhebbers van onvervalste dixie swing jazz wordt het een heerlijk middagje genieten.

Graag verwelkomen wij u weer op zondag 15 september vanaf 14:30 uur.
De aanvang van het concert is 15:00 uur