Rob van Kreeveld opent nieuw jazzseizoen

We starten het seizoen op 23 september met het Rob van Kreeveld Quartet, met Simon Rigter (saxofonist), Frans van Geest (bassist) en Joost van Schaik (slagwerker). Eigenlijk beginnen we waarmee we geëindigd zijn, echter met een fantastische uitbreiding: pianist Rob van Kreeveld.

Rob van Kreeveld, piano spelend vanaf zijn 9e jaar, studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar toen hij Oscar Peterson hoorde, is hij jazzmuziek gaan spelen. Later is hij als docent jazzpiano gevraagd door o.a. het Koninklijk Conservatorium. Rob speelde bij Paul van Vliet en schreef de cabaret hits: ‘Meisjes van dertien’, ‘De Zee’, en ‘Veilig achterop’.

Rob speelde met Thijs van Leer op diens ‘Introspection’ platen en samen met Stan Getz nam hij de muziek ‘Forest Eyes’ op, voor een film van Bert Haanstra. Rob heeft vele jazzpianisten lesgegeven, waaronder Rob van Bavel.

Simon Rigter, saxofonist, begon op zijn 12e met saxofoon spelen en speelde voor die tijd al op dwarsfluit. Simon komt uit een muzikale familie en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij speelde o.a. met Cees Slinger, Slide Hampton, George Coleman, Elvin Jones, Ruud Breuls, Erik Doelman en Peter Beets. Simon maakt vast deel uit van The Dutch Jazz Orchestra.

Frans van Geest is één van de belangrijkste en meest veelzijdige jazzbassisten van Nederland. Van Geest stond met Henk Meutgeert aan de wieg van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nog altijd is hij de stuwende motor tussen de ritmesectie en de melodie-instrumenten. Die rol heeft hij ook in het quartet.

Joost van Schaik, slagwerker, is één van de meest gevraagde drummers van dit moment. Joost speelt met de beste jazz musici, zoals Philip Catherine, Toon Roos, Karel Boehlee en vele anderen. Zijn eigen composities zijn doorgaans van een muzikaal steviger gehalte, met vakmanschap, avontuur en humor als belangrijkste ingrediënten.