Mike del Ferro | 16 december 2012

MikedelFerro-(foto Hans Speekenbrink).jpg
foto: Hans Speekenbrink

Zondagmiddag 16 december a.s.  sluiten we het eerste gedeelte van ons succesvolle jazzseizoen af met een bijzonder fraai concert van het Mike del Ferro Trio.

Vanwege het drukke, reislustige leven wat Mike leidt, gebeurt het niet zo vaak dat hij een concert in eigen land geeft.
We zijn dan ook heel trots en blij dat wij hem hebben weten vast te leggen voor een uniek concert met zijn trio in onze jazz sociëteit.

Dit concert is een live uitvoering van zijn nieuwste album “Songs inspired by wandering the Globe”.

Het Mike del Ferro Trio bestaat vanmiddag naast Mike uit bassist Boudewijn Lucas en drummer Bruno Castellucci.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid die inmiddels heeft geresulteerd in een concertpraktijk in meer dan 95 landen, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek uit de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

Mike heeft recentelijk een contract getekend voor 10 cd’s bij Challenge Records International, een serie cd’s genaamd “the Journey”, die gebaseerd zijn op zijn reizen.De eerste CD (“Songs inspired by wandering the Globe” met zijn nieuwe trio, bassist Jeroen Vierdag en drummer Bruno Castellucci) is in maart 2012 uitgebracht, de tweede cd verschijnt in het voorjaar van 2013 met de Braziliaanse Zangeres/Gitariste Ceumar.

Mike del Ferro is de zoon van operazanger Leonardo del Ferro (1921-1992) die onder meer met Maria Callas en Leonard Bernstein heeft gezongen en opgenomen. Tevens was Leonardo del Ferro de ontwikkelaar van de beroemde anti-stottertherapie de “del ferro methode”.

Op 9 jarige leeftijd begon Mike met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

In 1989 won hij drie grote prijzen; de eerste prijs (een vleugel) op het Nationale Pianoconcours Lichte Muziek in Rotterdam en de solistenprijs van the International Euro Jazz Contest in Brussel. Ook won hij de solisten prijs op een Internationaal Jazzconcours in Tsjechië. In 2009 ontving hij de Kiwani’s Jazz Award.

Mike heeft inmiddels samengewerkt met vele bekende namen waaronder Toots Thielemans, Jack DeJohnette, Randy Brecker, Oscar Castro Neves, Deborah Brown, Erik Truffaz, Jorge Rossy, Scott Hamilton, Richard Galliano, Thijs van Leer (Focus), Harold Land, Jan Akkerman, Norma Winstone, Benny Bailey, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Badi Assad en vele anderen.