L.O.V.E. Trio | 19 oktober

Drie muzikale vrienden die een ode brengen aan het universele concept van de liefde.
Dát is het thema van het tweede concert van dit seizoen. Een keur van bekende standards in een bijzonder swingend & groovy jasje gebracht door drie top musici. Dus gegarandeerd succes verzekerd.

Hans Vroomans – Piano (28 augustus 1961, Den Haag, Nederland)
Hans kreeg zijn muzikale opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam en in New York City van Jim McNeely aan de New York University. Hij is de vaste pianist van het wereld vermaarde Metropole Orkest waarmee hij optrad en opnam met grote namen als Al Jarreau, Ivan Lins, Kurt Elling, John Scofield en vele anderen. Hij is regelmatig te gast bij de NDR Big Band in Hamburg en is pianist en was diverse jaren muzikaal leider van  zangeres Laura Fygi en ook deed de productie van twee van haar albums; ‘The Latin Touch’ en ‘Live at Ronnie Scott’s’. Hans is te horen op talloze opnames met het Metropole Orkest: ‘Perfect Vision, The Esquivel Sound’ (Basta, 2103) en met de Braziliaanse bassist/componist/zanger Alfredo Paixão: ‘Rodamoinho’ (Maanstrand, 2012).

Eerder opgenomen cd’s onder zijn eigen naam zijn Solo: ‘Jazz at the Pinehill’ (Challenge, 2000) en Three in One (trio): ‘We Love Music’ (Rigg, 1992)
Hans is verbonden aan de jazz-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Frans van Geest – bas (24 mei 1968, Huntington, VS)
Na zijn studie aan het Hilversums Conservatorium in Nederland werd Frans mede-oprichter en bassist van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw in Amsterdam. Als zodanig heeft Frans het podium met oa Joe Lovano, Chick Corea, George Duke, Elvin Jones, Monty Alexander en vele anderen gedeeld. Als één van Nederlands hardste swingende bassist Frans is een veelgevraagd bassist, zowel op het podium als in de opnames. Hij toerde met het Metropole Orkest, de Skymasters Big Band en is vast lid van het Martijn van Iterson Quartet en het trio ‘The Ghost, The King and I’ met pianist Rob van Bavel en gitarist Vincent Koning. Frans is te horen op opnames naast de gitaristen Martijn van Iterson en Jesse van Ruller, Till Brönner en Rob van Bavel, zoals The Ghost, The King and I: ‘Trilogy’ (Daybreak Music, 2011), en met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw het met een Edison bekroonde album ‘Blues voor de Date ‘(Challenge, 2010)
Frans is verbonden aan Codarts, de faculteit van het Rotterdams Conservatorium.

Marcel Serierse – drums (16 juli 1962, Rotterdam, Nederland)
Marcel voltooide zijn formele muziekonderwijs in Nederland aan het Rotterdams Conservatorium en in New York City met Steve Gadd en Mel Lewis. Hij heeft zich gevestigd als een van Nederlands drukste en meest veelzijdige drummers, zowel live als in de studio. In de loop der jaren heeft hij uitgevoerd met Jimmy Heath, Ronnie Cuber, Randy Brecker, Bob Brookmeyer, Johnny Griffin, Michel Petrucciani, om er maar een paar te noemen. Marcel is een regelmatige gast drummer met de NDR Big Band in Hamburg en is lid van het Ilja Reijngoud Quartet, de Equinox Quintet, en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Al jaren is hij de vaste drummer achter zangeres Laura Fygi. Met gitarist Leonardo Amuedo nam hij het album ‘Duo Conversation’ (Cris Crazz, 2002)op, met de Ilja Reijngoud Group ‘Around the world’ (Challenge, 2012) en met Equinox ‘Face the music’ (2013). Marcel is docent op de Jazz afdeling van het Conservatorium van Amsterdam

Speciaal voor dit concert zal Anna Serierse, dochter van Marcel, meekomen.
Al van jongs af aan is Anna met jazz bezig. Door haar vader Marcel kwam ze hier altijd mee in aanraking en ze is er eigenlijk mee opgegroeid. Toen ze 9 jaar was begon ze met zangles bij Jannemien Cnossen en een jaar later stond ze te zingen met het Metropole Orkest. Na een aantal optredens op onder andere Larens Jazz Festival en Amersfoorts Jazz festival richtte Anna zich volledig op de middelbare school. Tijdens haar eindexamenjaar besloot ze het Junior Jazz College, een jong talent opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, te volgen. Momenteel zit ze in het tweede jaar van de Bachelor Jazz Zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Recent was ze te zien in de Amsterdam Blue Note en in het Bimhuis in Amsterdam