Jasper Blom Quartet

Jasper Blom en gitarist Jesse van Ruller zijn de kern van het Jasper Blom Quartet.
Ze hebben eerder de cd Statue of Liberty uitgebracht en onlangs Dexterity waarop ook Frans-Jan van der Hoeven [contrabas] en Martijn Vink [slagwerk] te horen zijn.
Het kwartet speelt uitsluitend stukken van de hand van Jasper Blom.

Over Jasper

Deze tenor- en sopraansaxofonist is al jaren een vooraanstaand speler in zowel Nederland als de andere Beneluxlanden. Twee keer won Jasper Blom de European Jazz Award en speelde op jazzfestivals in de hele wereld.

Persoonlijk & experimenteel
Als saxofonist is Jasper Blom (1965) al jaren een opvallende verschijning met een zeer persoonlijke stijl en in zowel de jazz als in de geimproviseerde muziek actief. Hij speelt o.m. in het transatlantische kwartet ‘Jasper Blom’s Dialect’ en in het trio ‘Red, Yellow and Blue’, dat experimenteert met elektronica.

Gewilde componist
Ook als componist is Jasper Blom zeer actief. Naast het feit dat zijn eigen projecten vaak voor een groot deel bestaan uit eigen muziek worden zijn composities ook steeds meer door andere musici van verschillende pluimage uitgevoerd zoals David Kweksilber en Guus Jansen.

Compositieopdracht
In 2003 werd Jasper Blom uitverkoren voor de Compositieopdracht. Deze jaarlijkse ‘vrije’ opdracht wordt verstrekt aan een veelbelovende Nederlandse componist, die vervolgens de kans krijgt de uitvoering te presenteren in een bezetting naar keuze. De compositieopdracht is een samenwerkingsproject van het North Sea Jazz Festival en de Nederlandse Jazzdienst, het kennis- en informatiecentrum voor jazz en improvisatiemuziek.

Samenwerkingsverbanden
Jasper Blom speelt ook o.a. in het Stefan Lievestro Sextet, het Florian Ross Octet, het Pierre Courbois sextet, Corrie van Binsbergen’s Grote Brokken, en wordt regelmatig gevraagd om te soleren bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropool Orkest. Blom behoort zonder meer tot de Nederlandse jazz-top.

http://www.jasperblom.com
http://www.jessevanruller.com
http://www.fransvanderhoeven.com
http://www.myspace.com/martijnvink

bron: www.radio6.nl