Floriaan Wempe Quartet | 19 januari 2014

Floriaan Wempe Quartet

Met een droombezetting je debuut-cd mogen presenteren op Challenge, één van de belangrijkste jazzlabels van Europa.
Dit werd in september 2012 werkelijkheid voor Floriaan.
In de personen van pianist Karel Boehlee, bassist Jos Machtel en de Amerikaanse drummer Willie Jones III vond hij een ideale bezetting voor de invulling van zijn muziek; een bijzondere eer om als 22-jarige met muzikanten van dat kaliber te werken.

Ze spe(e)l(d)en respectievelijk bij Toots Thielemans, Toon Roos, het Brussels Jazz Orchestra en Roy Hargrove om er een paar te noemen.

Flo’s Flow” (Challenge Records) bevat voornamelijk eigen werk met een frisse sound, te omschrijven als energieke, romantische, lyrische jazz, die zich organisch tussen verschillende stijlen beweegt, van swingende neobop tot funk en latininvloeden.

Al met al maakt deze bundeling van de nieuwe generatie en gearriveerde meesters een aantrekkelijk plaatje voor zowel ’traditionele’ jazzluisteraars als groove liefhebbers.

Dus bij voorbaat wordt dit allereerste concert van dit nieuwe jaar opnieuw een jazz zondagmiddag van het allerhoogste niveau!

“De saxofonist toont hier een eigen handschrift en dat kan alleen nog maar karakteristieker worden.”
Jan Jasper Tamboer, Jazzism

“De opvallende ‘Amerikaanse’ sound doet een carrière overzee vermoeden.”
Erno Elsinga, Jazzenzo

“It’s a remarkable album, and one that should delight Jazz fans who prefer when modern artists elicit strong echoes from Jazz’s past.”
Dave Sumner, BirdIsTheWorm

bezetting:
Floriaan Wempe tenor sax
Karel Boehlee piano
Uli Glaszmann contrabas
Joost van Schaik drums

Zondag 19 januari 2014
Zaal open 14:30 uur
Concert aanvang: 15:00 uur
Toegangsprijs: €15,00 pp