Fay Claassen & Trio Peter Beets

Ode aan Rita Reys (foto: Govert Driessen)

Wij presenteren voor de spectaculaire opening van ons jazz-seizoen met trots een bijzonder concert van twee bijzondere sterren aan het Nederlandse jazz-firmament: vocaliste Fay Claassen en Trio Peter Beets.

Op zondag 14 september brengen zij een ode opgedragen aan de in juli 2013 overleden ‘Europe’s First Lady of Jazz’ Rita Reys.

Meer dan zeventig jaar stond ze op het podium, dat ze veelvuldig deelde met vele Amerikaanse & Europese grootheden. Een half jaar eerder nog deed Rita met het Trio Peter Beets de grondvesten van de JSW aan de Schoolstraat stevig schudden. Een legendarisch & memorabel moment voor JSW.

Wanneer Rita Reys gevraagd werd naar haar favoriet onder de jonge generatie jazz-zangeressen, antwoordde zij steevast: ‘Fay Claassen, zij is de beste.’

Het was dan ook geen verrassing dat Ruud Jacobs, naast  zwager ook zestig jaar lang haar bassist en tevens lid van Trio Peter Beets, het initiatief nam Fay Claassen te vragen en samen Rita Reys te eren.

FAY CLAASSEN

Fay Claassen is voor muziek wat Audrey Hepburn was voor de film: elegant en gracieus. Aldus de Amerikaanse pers. Zij heeft zich gespecialiseerd in het tot leven brengen van Chet Baker-songs. Maar ook haar improvisatievermogen wordt geprezen. Haar stem wordt daarbij een waar instrument.
Fay is momenteel woonachtig in Keulen en maakt inmiddels internationale furore, maar is én blijft een op en top Nederlandse musicienne.
In 2009 won zij de prestigieuze Edison Award in de categorie Jazz Vocaal waarvoor ze twee keer eerder was genomineerd. Als eerste won zij in 2007 de ‘Chet Baker Award’ en veroverde in 2006 een eerste plaats in de ‘All About Jazz Critics Poll’ in New York als beste ‘Vocal Release’ met haar album, “Two Portraits of Chet Baker”.

Met haar nieuwe CD “SING!” haalde zij de Amerikaanse Jazz bladen o.a. ‘JazzTimes’ en `Down Beat` met lovende recensies en wordt de CD meermaals met vijf sterren beloond.

Fay heeft inmiddels zes CD’s gemaakt met gast solisten als Toots Thielemans, Mike Stern, Kenny Werner, Barry Harris en Bert Joris en als speciale gaste verscheen zij bij ondermeer Ivan Paduart en het Metropole Orkest, David Linx en Diederik Wissels en het Amsterdam Jazz Quintet. En met de WDR Big Band o.l.v. Michael Abene maakte zij een CD/DVD project getiteld “Improvise One”.

http://www.fayclaassen.com/

TRIO PETER BEETS

Peter behoeft inmiddels eigenlijk geen uitgebreide introductie meer.
Tweemaal eerder speelde hij met zijn eigen kwartet en ook met Rita voor een uitverkochte Schoolstraat.
Inmiddels is de ster van Peter ook buiten Nederland behoorlijk rijzende. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de grootste hedendaagse pianisten.

Voor zijn laatste album ‘Portrait of Peterson’ wat hij maakte met bassist Reuben Rogers (Joshua Redman) & drummer Gregory Hutchinson (Joshua Redman en Oscar Peterson) kreeg hij lovende kritieken in binnen- en buitenland.

Vorig jaar werd hij door niemand minder dan Leonardo DiCaprio hoogstpersoonlijk uitgenodigd om op de verjaardag van diens vader te spelen tijdens een sterrenfeestje in Los Angeles.

Op de laatste editie van het North Sea Jazz Festival gaf hij met zijn Amerikaans trio een succesvol concert voor een afgeladen en enthousiaste zaal.
De laatste tijd speelt Peter met regelmaat in de beroemde jazzclubs en op grote festivals in Amerika.

http://www.peterbeets.com/

Fay Claassen – zang
Peter Beets – piano
Martijn van Iterson – gitaar
Ruud Jacobs – contrabas

LET OP!
In verband met het programma van Plein Musique begint het concert om 17:00 uur.
Vanaf 16:00 uur is de zaal open.
U kunt dan tevens genieten van een heerlijk hapje en een drankje.

U kunt nu snel, eenvoudig én goedkoop online tickets bestellen.

In de voorverkoop kosten tickets €12,50 (excl. servicekosten) en aan de kassa €15,00 per stuk.

Indien u ons bijzonder aantrekkelijke passe-partout neemt, krijgt u automatisch toegang tot dit concert.
Een passe-partout kost slechts €75 voor één persoon en €135 voor z’n tweetjes.
Meer weten? Ga naar http://www.jazzsocieteitwassenaar.nl/seizoenspas/