Equinox feat. Marjorie Barnes

Equinox is een kwintet onder leiding van gitarist Dan Nicholas (VS) en bassist Johnny Daly (IE). De heren van Equinox zijn stuk voor stuk rasechte jazz cats met een grote voorliefde voor de straight ahead jazz van de jaren veertig en vijftig. Hoewel allen nog jong, kunnen zij als geen ander de sfeer van die jaren herroepen.
Verder bestaat de band uit drie topmusici: tenorsaxofonist Matteo Raggi (IT), de elegante en avontuurlijke pianist Bob Wijnen en drummer Pieter Bast. De muziek van Equinox presenteert een kleurrijke mix van diepe grooves, verfijnde improvisatie, lyrische melodieën en funky ritmes.

MarjorieMarjorie Barnes kwam in 1975 voor het eerst in Nederland met de succesvolle groep The Fifth Dimension. De band, die een wereldhit scoorde met Aquarius/ let the sunshine in, verzorgde het voorprogramma voor Frank Sinatra in het Concertgebouw in Amsterdam. In 1980 kwam ze terug naar Nederland als Broadway-ster in de musical Bubbling Brown Sugar. In 1981 trouwde ze met danser Ricardo Sibelo. Haar huwelijk was de reden om in Nederland te blijven. Drie jaar later begon ze haar carriere als zangdocente. Eerst aan het Hilversums conservatorium, later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op zondagmiddag 13 december speelt het gezelschap met de gevierde jazz-zangeres Marjorie Barnes.

Dit is een fantastische band waar we veel van zullen horen in de toekomst.
– Peter Bernstein

Marjorie Barnes – vocals
Matteo Raggi– tenorsax
Dan Nicholas – gitaar
Bob Wijnen – piano
Johnny Daly – contrabas
Pieter Bast – drums