Ellister van der Molen & Simon Rigter | 16 februari

EllisterEllister van der Molen & Simon Rigter and friends 

Ellister is geboren maart 1977 in een muziek liefhebbende familie. Opgegroeid en omringd door jazz muziek.

Zij studeerde aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag en won diverse prijzen op klassieke muziek.
Tijdens haar studie ontdekte zij een passie te hebben voor de jazzmuziek van Duke Ellington, Lester Young, Roy Eldridge.
Ellister speelt in diverse jazz combinaties, bigbands met een diversiteit aan muziekstijlen.
Binnenkort reist ze weer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw naar het buitenland voor een concert met de Britse solist Matt Bianco.

Onlangs verscheen Ellister’s eerste live album ‘Smalls NYC’ met Jeremy Manasia op piano, de geroutineerde Jos Machtel op contrabas en de jonge & talentvolle Belgische drummer Matthias De Waele op drums.

Haar voorkeur zondag is: Highlights of Hardbop en speelt zij in de stijl van Horace Silver, Clifford Brown, Art Blakey, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Hank Mobley… allen kopstukken uit een tijdperk dat men ook wel “The Blue Note Era” noemt, naar het toen toonaangevende platenlabel.

Deze hardbop-klanken uit de jaren ’50 en ’60 herleven op 16 februari in Wassenaar, als de Haagse all-star bezetting van Ellister van der Molen op trompet en flugelhorn en Simon Rigter op tenor sax het repertoire interpreteert.

Alle vijf de muzikanten komen voort uit de rijke Haagse bop-traditie en hebben een rijke internationale carrière. Johnny Daly op bas en pianist Bob Wijnen  in Nederland en Ierland succes met de band Equinox, reist Simon de wereld over met het Jazzorchestra of the Concertgebouw en is drummer Eric Ineke onlosmakelijk verbonden als leider van JazzXpress en swingende motor van het Rein de Graaff trio.

Kortom het wordt een zeer muzikale zondagmiddag.

Aanvang concert 15:00 uur
Zaal open 14:30 uur
Toegangsprijs €15