Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Saxofonist Paul van der Feen Quartet

12 december 2021 - 15:00 - 17:00

Als afsluiting van dit coronakalenderjaar 2021 zal op zondagmiddag 12 december saxofonist Paul van der Feen bij JSW een concert verzorgen. Hij wordt deze middag begeleid door toetsenist Karel Boehlee, contrabassist Frans van der Hoeven en drummer en ex-Wassenaarder Franc Auf dem Brinke op drums.

Paul van der Feen begon op 16 jarige leeftijd zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en beëindigde deze op tweeëntwintigjarige leeftijd in New York. De daaropvolgende jaren verkende Paul verschillende muziekstijlen, maar werd door het herontdekken van saxofonist John Coltrane naar de jazz getrokken.

Paul van der Feen geldt momenteel als één van de meest toonaangevende saxofonisten in Europa, Zo is Paul solist van het Metropole Orkest en speelde hij met wereldsterren als Chaka Khan, Herbie Hancock, Elvis Costello, Gregory Porter, Hank Jones, Al Jarreau en John Scofield.

Hierna vormde Paul zijn eigen jazz kwartet waarmee hij twee Deloitte Jazz Award nominaties in de wacht sleepte. Met drummer Roy Dackus formeerde hij de formaties Odyssee en Inception, waarin hij naast de sax ook de piano bespeelt. Kortom: een veelzijdig jazzmuzikant die samen met zijn zéér ervaren begeleidingsband gaat zorgen voor een middag eigentijdse jazz van de bovenste plank!

Gegevens

Datum:
12 december 2021
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

Het Deijlerhuis
Hofcampweg 3
Wassenaar, Zuid-Holland 2241 KD Nederland