Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Saskia Laroo Band

8 oktober - 16:00 - 18:00

Saskia Laroo geldt al langere tijd als Nederlands meest bekende jazztrompettiste. Niet voor niets werd zij in 2007 winnares van de prestigieuze Montreux Jazz Award. Haar muziek kan omschreven worden als een combinatie van stijlen als jazz, pop, funk, electronic dance, latin en wereldmuziek. En dat allemaal vanuit een muzikale start als trompettiste bij de dorpsfanfare in haar dorp, terwijl – zoals ze lang geleden in een interview met Ischa Meijer naar voren bracht – “(..) ik een trompet eigenlijk helemaal niks vond, van die schetenlatende instrumenten”.

Saskia’s vernieuwende trompetspel wordt vergeleken met dat van Miles Davis. Zo luidt de bijnaam van Saskia Laroo in de USA zelfs ‘Lady Miles Davis of Europe’. Want net als Miles wil Saskia áltijd nieuwe klanken uit haar trompet laten klinken, en haar jazzmuziek integreren in funk, electronic dance, latin en wereldmuziek.

Één van haar muzikale projecten is sinds 1994 de Saskia Laroo Band. Een band waar de ritmes een publiek van jong tot wat ouder aanzetten tot swingen en dansen. Een band waar de muzikale energie vanaf spat. Kortom: de Saskia Laroo Band als perfecte opener van het nieuwe jazzseizoen van Jazz Sociëteit Wassenaar!

Saskia Laroo, trompet, altsax, zang  /  Warren Byrd, piano keyboard, bongos, zang  /  Oeds Bouwsma, contrabas  /  Willem Smid, drums

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Het Deijlerhuis
Hofcampweg 3
Wassenaar, Zuid-Holland 2241 KD Nederland
+ Google Maps