Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jewish Jazz: van Benny Goodman via Dave Brubeck naar Stan Getz

16 januari - 16:00 - 18:00

Een concert met een cultureel verhaal, zo kun je een optreden van de formatie Jewish Jazz het beste omschrijven. Van de Oost-Europese klezmer muziek tot illegale concerten in clubs in het Harlem van de jaren dertig en van Hollywood musicals tot de Noord-Afrikaanse muzikale invloeden van de Mizrahi Joden: in de evolutie van jazzmuziek speelt de Joodse cultuur en het Joodse muzikale erfgoed een belangrijke rol.

De formatie Jewish Jazz volgt het muzikale spoor van bovengenoemde ontwikkelingen aan de hand van verhalen, biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastische muziek, geschreven door George Gershwin, Irving Berlin, Benny Goodman, Stan Getz, Artie Shaw, Dave Brubeck en vele anderen.

Zonder de andere leden van Jewish Jazz tekort te doen, is verhalenvertelster Mirjam van Dam de vrouw in de schijnwerpers. Met haar bijzonder mooie stem, haar dictie, indringende presentatie en improviseertalent hangt het publiek van het begin tot het eind aan haar lippen.

Een JSW-concert waarin de bezoeker wordt meegevoerd op een culturele muzikale reis door de geschiedenis van de jazzmuziek!

Mirjam van Dam – tekst en zang
Ed Boekee – piano
Roberto Vittorio Haliffi – drums
Lior Kuperberg – saxofoon
Omer Govree – bas

Gegevens

Datum:
16 januari
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Het Deijlerhuis
Hofcampweg 3
Wassenaar, Zuid-Holland 2241 KD Nederland