Ben van den Dungen Quartet | 20 oktober 2013

benvandendungeninconcert_small

Zondag 20 oktober wordt een bijzondere middag.
Dan hebben we namelijk een notoire jazz legende te gast in de Schoolstraat.

Saxofonist Ben van den Dungen presenteert na jaren van afwezigheid zijn nieuwe kwartet en is hij met zijn hardbob sound daarmee weer helemaal terug van nooit weggeweest op de Nederlandse jazzpodia.

Hij begon zijn carrière in het begin van de 80e jaren met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk.
Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 4500 concerten in 70 verschillende landen gegeven “Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten” zei drummer 
Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die Ben speelt met een aantal van zijn verschillende projecten.

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET
Een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure Jazz. In het najaar zal het eerste album “Ciao City” worden ‘gereleased’ gevolgd door een reeks concerten door de clubs in Nederland.

Naast coryfeeën Marius Beets op contrabas en Gijs Dijkhuizen op slagwerk, wordt Ben op vleugel begeleidt door één van de meest veel belovende pianisten van dit moment: Miquel Rodriguez.

Line up

Ben van den Dungen – saxen
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets – bas
Gijs Dijkhuizen – drums

So in love en Shuffle the Buffle zijn de nieuwste video’s van het Ben van den Dungen Quartet.
De promo’s zijn opgenomen ter ondersteuning van de promotie van de CD ‘Ciao City’. De cd Ciao City van het Ben van den Dungen Quartet zal eind augustus uitkomen en wordt uitgegeven door Jwajazz Records. Naast de cd komt Ciao City ook op vinyl uit.

Meer weten?
http://www.benvandendungen.nl
http://www.draaiomjeoren.com/interviews/vandendungen.html