Bart Lust Quintet | 16 maart

BartLust-foto-Daniel MaissanEnkele seizoenen geleden waren ze al eens eerder te gast in de goedgevulde en sfeervolle Schoolstraat.

Óók toen werd het dolenthousiaste publiek getrakteerd op een concert van het allerhoogste niveau.
Op zondagmiddag 16 maart speelt het Bart Lust Quintet opnieuw in Jazz Sociëteit Wassenaar.

Het Bart Lust Quintet kennen we van zijn uiterst energieke modal jazz. Geschraagd door de solide sound van trombone en altsaxofoon. En gesteund door een razend stuwende ritmesectie. De nieuwe cd, “Make Me An Offer” (release jan. ’13) hanteert deze ingrediënten met een avontuurlijke touch.

Kenmerkend tijdens dit concert zijn vooral de eigen composities van Bart welke worden afgewisseld met eigentijds bewerkte pareltjes uit vroeger (jazz)tijden.

Ellingtons ‘The Mooche’ bijvoorbeeld swingt “op z’n boogaloo’s”. ‘Let’s Face the Music and Dance’ (Irving Berlin) krijgt, in een nieuw licht, een ander gezicht. En wat betreft nieuw licht: ‘East of the Sun’ een song uit 1934(!), wordt door het quintet zonder moeite in de actualiteit van 2013 gezet.

Laverend tussen swing en latin vaart elke compositie van Lust een eigen koers. Met aan het roer de zeer vaardige handen van pianist Steven Hupkens, bassist Guus Bakker en drummer Joost Kesselaar.
En daarbij geven Edison 2012 winnaar Bart Wirtz op altsaxofoon en Lusts trombone het quintet zijn machtige podium-presence en masculine sound.

Voor liefhebbers van energieke swingende jazzmuziek zal het deze middag vooral een ware uitdaging zijn om stil te blijven zitten.
En zoals een natuurkundige wet zegt dat energie altijd behouden blijft, na een concert van het Bart Lust Quintet neem je die beslist mee naar huis!

bezetting:

Bart Lust – trombone
Bart Wirtz – saxofoon
Steven Hupkens – piano
Guus Bakker – bas
Joost Kesselaar – drums

Aanvang concert: 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Toegangsprijs: €15