A Tribute to the Fusion Masters

Zondagmiddag 17 maart wordt een wel hele bijzonder middag in de Schoolstraat.
Oud Wassenaarder Franc Auf Dem Brinke neemt ons samen met zijn vrienden Toon Roos, Karel Boehlee en Theo de Jong mee naar de jaren zeventig voor een ’tribute to the fusion masters’.

Traditionele stromingen van o.a. jazz, blues & rock smolten samen tot een funky & groovy geheel en zo werd de jazz-rock of fusion van de jaren 70 geboren.
Het waren de jaren van de hippies, vrije gedachten en progressieve muziek. Jazz werd dansbaar en vooral hip.
Het betekende een nieuwe, invloedrijke periode en een belangrijke mijlpaal in de jazz geschiedenis.
De experimentele electronische klanken van Herbie Hancock & the Headhunters, Joe Zawinul, Jaco Pastorius & Wayne Shorter met hun Weather Report, The Crusaders en Steely Dan zorgden in die jaren voor een revolutionaire ommekeer van de  jazz muziek.

Ook voor Franc, Toon, Karel en Theo waren dit de jaren waarin ze hun eerste kennismaking hadden met de moderne jazz muziek.
En nog altijd vormt deze periode voor hen een stevig fundament voor de muziek die ze tot op de dag van vandaag graag spelen; funky, groovy en lyrische melodieën die het bijna onmogelijk maken om stil te blijven zitten!!
Hun roots én helden staan vandaag dan ook in het middelpunt van een muzikale ode.

Dus dat deze middag geschiedenis gaat schrijven in de analen van de Jazz Sociëteit Wassenaar staat voor ons bij voorbaat al vast.

aanvang 15:00 uur
toegang: €15,00

bezetting:
Franc auf dem Brinke [slagwerk] Toon Roos [tenor & sopraan saxofoon] Karel Boehlee [vleugel & synthesizer] Theo de Jong [bass] Lou Guldemond [slaggitaar]