Programma 2014-2015

StephanieFrancke_bw

Na maanden van hard werken, veel overleg, de nodige espresso’s & uiteraard glazen wijn is het ons gelukt om het aankomende jazzseizoen een bijzonder, gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma samen te stellen. Met gepaste trots kunnen we u het volgende aankondigen:

Op zondag 14 september openen we ons nieuwe seizoen met Fay Claassen, één van de allerbeste zangeressen van Nederland, samen met het Peter Beets Trio. Daarvoor zijn we nog enkele puntjes op de welbekende i aan het zetten. Maar het wordt bijzonder fraai kunnen we u nu al verklappen. Noteert u deze datum dus vooral in uw agenda. We verwachten veel liefhebbers. Daarom starten we binnenkort al met de voorverkoop.

Op 19 oktober komt het té gekke L.O.V.E. Trio bestaande uit drie absolute toppers van de Nederlandse jazz scene te weten Hans Vroomans (p), Frans van Geest (b) en Marcel Serierse (dr) naar de Schoolstraat. Zij brengen een ode aan het eenvoudige maar universele concept van de liefde.

16 november hebben we als gast de grote saxofoonbelofte van Nederland Stephanie Francke, winnares van de Erasmus Jazz Prijs 2012. Haar kwartet bestaat uit twee jonge, veelbelovende jazz talenten namelijk Koen Schalkwijk (p) en Erasmus Jazz Prijs 2013 winnaar Niek de Bruijn (dr) en routinier Guus Bakker (b).

Zondag 14 december staat helemaal in de sfeer van kerst: Rondom Bart Brandjes, de zanger met een enorm bereik die doet denken aan Stevie Wonder en Donnie Hathaway, hebben we een te gekke band samengesteld. Zij brengen een repertoire van Amerikaanse Christmas crooners. En ook een verlichte kerstboom mag deze sfeervolle middag niet ontbreken.

Zondag 18 januari 2015 komen gitaarliefhebbers aan bod met het Martijn van Iterson Quartet. Zij presenteren hun nieuwste en inmiddels veel geprezen album ‘SWARMS’. Het ijzersterke kwartet bestaat uit Bird-winnaar Martijn van Iterson (gitaar), Karel Boehlee (Fender Rhodes), Frans van Geest (b) en Martijn Vink (dr).

Is het jazz of geen jazz? Dat is de cruciale vraag die u zich op 15 februari 2015 kunt stellen. Want dan halen we een wel héél bijzonder trio naar Wassenaar. Onder de naam The Nordanians bestaande uit winnaar van de Boy Edgar Prijs Oene van Geel (viool), Mark Tuinstra (gitaar) en Niti Ranjan Biswas (percussie) brengt dit trio een frisse mix van Indiase raga’s, Afrikaanse ritmes, funk en kamermuziek.
Als u van avontuur en verrassing houdt, wordt dit een prachtige middag.

Zondag 15 maart 2015 hebben we zelfs het eerste internationale concert in de Schoolstraat. Dan speelt namelijk het originele Ramon Valle Cuban Trio met bassist Omar Rodriguez Calvo en Liber Torriente op drums.
Waar hij ook optreedt, de Cubaanse pianist Ramon Valle overdondert critici en publiek met zijn expressieve, virtuoze stijl. Jazz, klassiek, flamenco en Cubaanse muziek brengt hij bijeen, ondersteund door een onweerstaanbare groove.
Een concert waar u beslist bij wilt zijn.

Franc auf dem Brinke & Karel Boehlee sluiten met een all-stars band, inmiddels traditie getrouw, 19 april het seizoen af. Ditmaal is het thema ‘Steely Dan’. Dus dat belooft weer een uitermate gezellig & swingend feestje te worden.