17MAR Rick Margitza Group

RMG2016-def

JSW verwelkomt u op 17 April in Cultureel Centrum de Warenar voor alweer het laatste concert van het seizoen. Dit keer is Rick Margitza onze gast met zijn Nederlandse quartet.

De in Parijs woonachtige Amerikaanse tenorsaxofonist Rick Margitza heeft zijn sporen verdiend bij Chick Corea, Maynard Ferguson, Maria Schneider, McCoy Tyner en Bobby Hutcherson. Hij heeft ook een aantal schitterende albums op zijn naam staan, opgenomen met o.a. Al Foster, Elliot Zigmund en Billy Hart (drs), Jim McNeely, Kevin Hays (pno), George Mraz (bas) maar is bijvoorbeeld ook te horen op het album ‘Yin-Yang’ van Mike Mainieri (vib) & Steps Ahead.

Echter zijn periode bij Miles Davis (van 1989 tot 1991) viel -en dat is logisch- bij het grote publiek het meest op. Zie onder een video uit die periode.

Margitza wordt geroemd om zijn krachtige -en tegelijk kwetsbare- zeer persoonlijke stijl van spelen. Daarnaast is hij een begenadigd componist. Hij kent in beide hoedanigheden de kracht van de gecontroleerde emotie, zoals een dichter die zijn verdriet steeds weer perfect in een gedicht weet te vatten, zorgvuldig gekozen woorden met de juiste lading en nooit over de top.

Internationaal gevierd en bewonderd door vele mede-musici is Margitza een graag geziene gast-solist en -docent. Zo ook in Nederland, o.a. bij de Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de conservatoria in Den Haag en Amsterdam.

Maar… dit keer verlaat Rick Margitza speciaal voor U de Franse hoofdstad om in een kleine bezetting te spelen met zijn favoriete sidemen. Een exclusief concert dus als afsluiting van een -wat ons betreft- uitermate geslaagd seizoen. We hopen u dan ook allemaal te mogen begroeten!

Line Up:
Rick Margitza- tenor saxophone
Martijn van Iterson- guitar
Frans van der Hoeven- double bass
Franc auf dem Brinke- drums

ticket-button

 

 

 

MILES DAVIS BAND (1989, Umbria Jazz)-Margitza solo from 4:10m.