Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Toon Roos Band

11 november 2018 - 16:00 - 18:00

Zondag 11 november 2018 (Aanvang: 16.00 uur)
Toon Roos Band
Jazz & Fusion van wereldklasse

Toon Roos begon zijn carrière op het North Sea Jazz Festival in 1984. Dit optreden werd onmiddellijk gevolgd door een internationale tournee. In hetzelfde jaar trad hij als 19-jarige op als gastsolist bij het Nederlands Metropole Orkest, en nam hij met het Toon Roos Quartet zijn debuutalbum First Impression op. Reeds als 20-jarige ontving hij al de Wessel Ilcken Prijs.

Met zijn intuïtieve, lyrische en uitgebalanceerde speelstijl wordt deze Bird Award winnaar beschouwd als één van de beste tenor- en sopraansaxofonisten van de hedendaagse jazz scene. Sinds het begin van zijn carrière heeft Toon onder andere gewerkt met jazzgrootheden als John Scofield, Toots Thielemans, en Vince Mendoza.

Toon heeft in de loop der jaren zijn eigen geluid ontwikkeld door verschillende muziekstijlen te spelen en te combineren, van bigband swing tot hardbop, van bossa nova tot pop, funk en fusion. Zijn veelzijdigheid blijkt ook uit het feit dat hij in 2009 werd gevraagd de shows van Steely Dan tijdens hun Europese Tour te openen.

We zijn blij dat we deze gigant bereid hebben gevonden om voor u een speciaal programma samen te stellen met eigen composities en zijn favoriete ‘jazz standards’.

Line up
Toon Roos (tenor- & sopraansax)
Karel Boehlee (piano & keys)
Boudewijn Lucas (bas)
Franc auf dem Brinke (drums)

ONLINE TICKETS

Gegevens

Datum:
11 november 2018
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
Telefoon:
070 - 511 92 32
Website:
www.hoteldekieviet.nl