Laden Evenementen

« Alle Evenementen

RED!

17 mei - 20:30 - 22:30

Vrijdag 17 mei 2019 (Aanvang: 20.30 uur)
RED!

Hammond orgel swing!

RED! staat voor energiek, gepassioneerd, onstuimig en sexy. Rood is ook de kleur van het instrument van Bob Wijnen.

In het spotlicht staan trompettist Ellister van der Molen en de zeer getalenteerde saxofonist Gideon Tazelaar, terwijl organist Bob Wijnen en drummer Wouter Kühne de motor vormen van deze ‘stomende’ band.

De solocarrières van alle vier de muzikanten zijn indrukwekkend.

Bob heeft onlangs zijn eerste cd opgenomen in New York met o.a. Peter Bernstein en Billy Drummond.

Ellister toert met de succesvolle theatershow ‘New York Round Midnight’ en is actief in verschillende eigen projecten. Ellister werd al op jonge leeftijd aangemoedigd om carrière te maken in de muziek en bezocht de afdeling ‘Jong Talent’ van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze won verschillende prijzen op klassieke muziekwedstrijden, maar opgegroeid met jazzmuziek was het geen grote stap voor haar om over te schakelen naar de jazz. Sinds haar afstuderen in 2000 is ze werkzaam geweest als freelance muzikant, spelend een verscheidenheid aan muziekstijlen, variërend van muziek van de jaren ‘30 tot salsa en moderne jazzstijlen met hippe en groovy ritmes.

Ook de andere leden van RED! hebben hun sporen verdiend. Gideon wordt algemeen erkend als het nieuwe Nederlandse tenorsaxofoontalent en Wouter werkt samen en studeert met de besten van de New Yorkse jazz scene.

Ook Bob is zeer actief in de jazz- en popscene, zowel als pianist als componist. Recentelijk nam hij een cd op in New York, NYC Unforeseen, een combinatie van zelf gecomponeerde nummers en bestaand werk, onder anderen van Stevie Wonder

Het resultaat van deze combo van talent is RED! en de belofte van een middag met levendige, opbeurende en energieke jazz.

Line up
Ellister van der Molen (trompet)
Gideon Tazelaar (sax)
Bob Wijnen (hammond)
Wouter Kuhne (drums)

ONLINE TICKETS

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
Telefoon:
070 - 511 92 32
Website:
www.hoteldekieviet.nl