Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

John Engels Valentine’s Carte Blanche – 16 FEB

16 februari - 16:00 - 18:00

Op 13 mei aanstaande wordt deze grootheid alweer 85 jaar. Drummer John Engels maakt daar geen geheim van. Sterker nog: in 2020 wordt dat uitgebreid gevierd met een aantal mooie concerten. 16 februari is een opmaat naar die verjaardag toe. En om zijn vitaliteit te onderstrepen staat het concert in Wassenaar in het teken van de Romantische Liefde te doen, het thema waar Valentijn’s Dag (14 februari) voor staat.

In zijn begin periode speelde Engels in het trio van Pia Beck en met de Surinaamse saxofonist Kid Dynamite en was hij tien jaar lang de vaste slagwerker van de groep van Cees Slinger, Diamond Five. Hij was lid van de bigband van Boy Edgar en speelde met Louis van Dijk en Jacques Schols voor radio en televisie.

John Engels speelde met nog veel meer muzikanten, waaronder Cab Kaye, Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Phil Woods, Tommy Flanagan, Hank Jones, Sonny Stitt, Benny Golson en Wynton Marsalis. Hij speelde op meer dan 150 platen mee. In de polls van Slagwerkkrant is Engels’ naam nog immer te vinden tussen de beste drummers!

Als één van de hoogtepunten in zijn carrière noemt Engels zelf de tournee die hij met trompettist Chet Baker door Japan maakte. Hier verschenen twee platen van, evenals een dvd.

Dit concert is een uitgelezen kans om opnieuw kennis te maken met één van DE grootheden in de Nederlandse jazzwereld!

Line up:
John Engels (drs)
Rob van Kreeveld (piano)
Henk Haverhoek (bas)

ONLINE TICKETS

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070 - 511 92 32
Website:
www.hoteldekieviet.nl