Laden Evenementen

« Alle Evenementen

John Engels Valentine’s Carte Blanche – 16 FEB

16 februari - 16:00 - 18:00

John Engels heeft het niet van een vreemde, want niet alleen zijn vader was een professionele drummer, meerdere familieleden uit het grote gezin Engels hanteerden de drumstokken.

Zijn interesse voor de jazz werd vooral gewekt door een aantal concerten in de serie ‘Jazz at the Philharmonic’, waar zijn vader hem mee naartoe nam. Hij zag hier onder andere Hank Jones en Ray Brown. In navolging van zijn vader ging Engels in 1953 ook met drummen zijn geld verdienen. Hij speelde in het trio van Pia Beck en met de Surinaamse saxofonist Kid Dynamite en was tien jaar lang de vaste slagwerker van de groep van Cees Slinger, Diamond Five. Hij was lid van de bigband van Boy Edgar en speelde met Louis van Dijk en Jacques Schols voor radio en televisie.

John Engels speelde met nog veel meer muzikanten,waaronder Cab Kaye, Dizzy Gillespie, Johnny Griffin, Phil Woods, Tommy Flanagan, Hank Jones, Sonny Stitt en Wynton Marsalis. Hij speelde op zo’n 160 platen mee. Als hoogtepunt in zijn carrière noemt Engels zelf de tournee die hij met trompettist Chet Baker door Japan maakte. Hier verschenen twee platen van, evenals een dvd. Van 1987 tot 1993 en van 2000 tot 2002 kreeg hij elk jaar de Benelux Award voor beste drummer.

Ook dit concert is een uitgelezen kans om opnieuw kennis te maken met een grootheid in de Nederlandse jazzwereld!

Line up:
John Engels (drs)
Rob van Kreeveld (piano)
Henk Haverhoek (bas)

ONLINE TICKETS

Gegevens

Datum:
16 februari
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070 - 511 92 32
Website:
www.hoteldekieviet.nl