Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cor Bakker Trio

17 februari - 16:00 - 18:00

Zondag 17 februari 2019 (Aanvang: 16.00 uur)
Cor Bakker Trio
Jazz trio project ‘Elettra Due’

Cor Bakker begint op 11-jarige leeftijd met piano spelen, en raakt geïnspireerd door Louis van Dijk. In 1984 studeert hij cum laude af aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium en vervolgt hij zijn studie in Los Angeles.

Er zijn weinig Nederlandse musici die zo alom bekend zijn bij zo’n breed publiek als Cor Bakker! Hij was niet alleen jarenlang de vaste pianist van het Metropole Orkest, maar begeleidde bijna alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is, maar ook internationale sterren als Shirley Bassey en Oleta Adams.

Door de jaren heen won Cor Bakker meerdere muzikale prijzen, ook voor zijn verdiensten in de jazzwereld. Dit stimuleerde hem om nog meer met jazz bezig te zijn, waarvoor hij in 2015 de Meer Jazz Prijs ontving.

Jazz is de grote liefde van Cor Bakker. In het album ‘Elettra Due’ van het Cor Bakker trio, komt die liefde tot uiting. Op de cd staat door de pianist zelf geschreven werk, waarin hij zijn publiek laat kennismaken met zijn eigen losse stijl.

“Bij jazz kan ik me vrijheden permitteren waar ik anders nauwelijks aan toekom. Door zelf te componeren boor ik een diepere laag in mezelf aan.’’

Jazz Sociëteit Wassenaar is dan ook erg blij dat Cor met Jasper Somsen en Jasper van Hulten in dit concert zijn liefde voor jazz met ons wil delen!

Line up
Cor Bakker (piano)
Jasper Somsen (contrabas)
Jasper van Hulten (drums)

ONLINE TICKETS

Gegevens

Datum:
17 februari
Tijd:
16:00 - 18:00

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
Telefoon:
070 - 511 92 32
Website:
www.hoteldekieviet.nl