Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Cor Bakker & Fay Claassen

15 november - 15:30 - 16:30

€15

Twee musici die al eerder bij JSW ieder voor zich een weergaloos optreden verzorgden, keren nu als muzikaal duo Cor & Fay terug! En dat die twee elkaar in muzikaal opzicht gevonden hebben, is niet verbazingwekkend. Immers, zangeres Fay Claassen is continu bezig haar muzikale grenzen te verleggen, en ook Cor Bakker is altijd op zoek naar muzikale uitdagingen.

Als meest veelzijdige jazz-zangeres van vaderlandse bodem won Fay Claassen in de laatste jaren maar liefst drie Edisons en de Chet Baker Award. Luister naar haar plaat Two Portraits of Chet Baker, en het is meteen duidelijk waarom Fay daar een Gouden Plaat voor mocht ontvangen! Op zeer subtiele wijze weet zij de Chet Baker nummers namelijk een geheel eigen geluid mee te geven.

Dit alles bleef bij pianist en entertainer Cor Bakker niet onopgemerkt. Hij ontdekte als jazzmusicus en bewonderaar van Chet Baker de verrassende kwaliteiten van zangeres Fay Claassen. Bij het beluisteren van één van haar jazzy ballads was er volgens Cor bij hem sprake van “emotionele incontinentie”, tranen van ontroering rolden zonder ophouden uit zijn ogen. Uiteindelijk vroeg Cor Bakker zangeres Fay Claassen voor een muzikale samenwerking, en deze bleek daarna direct succesvol.

Zondagmiddag 15 november geven Cor Bakker en Fay Claassen twee concerten van 60 minuten in de jazzlounge van de Jazz Sociëteit Wassenaar. In Cor-i-Fay spelen ze samen de meest prachtige Nederlandstalige liedjes en bekende jazzy ballads, omlijst met belevenissen uit hun levens. Als bezoeker ben je getuige van hun fantastische muzikale chemie, hun unieke interpretaties van bekende songs en hun onuitputtelijke energie. Kortom: een verrassende muzikale middag met twee absolute topmuzikanten!

Gegevens

Datum:
15 november
Tijd:
15:30 - 16:30
Kosten:
€15
Site:
http://www.jazzsocieteitwassenaar.nl/tickets-2/

Locatie

Auberge De Kieviet
Stoeplaan 27
Wassenaar, 2243 CX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070 - 511 92 32
Site:
www.hoteldekieviet.nl