19MRT David Golek Trio

16.00u – Theater Warenar – Kerkstraat 75, Wassenaar

WORLD JAZZ met DAVID GOLEK TRIO 
De lente zit in de lucht. We krijgen de kriebels, openen onze ramen en verruimen onze beleveniswereld na de donkere dagen van de winter. Ons maart-concert sluit daar naadloos bij aan!

We zijn enorm verheugd om u op 19 maart kennis te kunnen laten maken met de verrassende, avontuurlijke jazz van David Golek, Thomas Winther Andersen en Franc auf dem Brinke. Een muzikale reis door de landschappen van het Midden Oosten, Europa en de Amerikaanse continenten.

Dit internationale trio -met als frontman de innemende Frans/Israëlische gitarist David Golek- speelt bij voorkeur eigen composities en in vergetelheid geraakte standards maar put ook uit de bekende jazz-literatuur. En de vertolkingen zijn altijd aangenaam fris en opwindend.
17358851_10154157518030213_7777691674274747121_oDavid Golek groeide op in Europa, Israël en Zuid-Amerika. Hij studeerde aanvankelijk klassiek piano maar de ontdekking van de gitaar was doorslaggevend voor zijn muzikale carrière. Hij kwam naar Nederland om aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren en opereert sindsdien van hier uit. Golek is een productief componist en heeft reeds verschillende albums afgeleverd waarvan ‘A Road Less Traveled’ het meest recente, zeer goed ontvangen exemplaar is van zijn folkloristische groep Tiltan.

De van oorsprong Noorse contrabassist Thomas Winther Andersen woont en werkt inmiddels verscheidene jaren in Amsterdam. Naast het bespelen van de bas componeert en arrangeert hij voor diverse formaties. Veel van zijn composities zijn opgenomen op cd en voor de radio. Zijn oeuvre behelst kamermuziek en werk voor bigband. Hij tourde in Europa en de VS met diverse musici en bands, o.a. Jimmy Halperin, Lee Konitz , Sheila Jordan, Jasper Blom, Robert Rook, Michiel Borstlap, Håkon Storm, John Engels and many more.

Franc auf dem Brinke studeerde drums in Nederland en de VS en is een breed geörienteerde jazzperformer met een fascinatie voor pop, etnische muziek, modern klassieke muziek en filmscores. Hij speelde met vele bekende musici waaronder Rick Margitza, Toon Roos, Deborah J. Carter en Chris Hinze.

De rijke, vruchtbare grond waarop de muziek van deze drie musici is ontstaan garandeert andermaal een gedenkwaardig concert in onze Sociëteit. We zien u dan ook graag!

LINE UP
David Golek (gitaar), Thomas Winther Andersen (bas), Franc auf dem Brinke (drums)

Zondag 19 maart – 16.00u
Jazz Societeit Wassenaar
p/a Theater Warenar
Kerkstraat 75
2242 HE Wassenaar
Info & Online Tickets: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

MEER INFORMATIE & ONLINE TICKETS