19FEB Paul van der Feen’s Odyssee Quartet

ZONDAG 19 FEBRUARI
16.00u – Theater Warenar – Kerkstraat 75, Wassenaar

FUSION met Paul van der Feens Odyssee Quartet
Bekend -zowel als sectie-speler en solist- van ons eigen Award-winning, top-notch Metropole Orkest laat alt saxofonist Paul van der Feen zich in zijn Odyssee Quartet graag van een andere kant zien.

Van der Feen is sterk beïnvloed door pop en klassieke muziek maar de jazz is zijn grote inspiratie bron met John Coltrane en Wayne Shorter op een gedeelde eerste plaats. Hij won al jong de prestigieuze White Foundation World Sax Competition, werd tot maar liefst tweemaal toe genomineerd voor de Deloitte Jazz Award en speelde in Nederland met oa. Han Bennink en John Engels. Zijn toetreding tot het Metropole Orkest gaf hem de kans te spelen naast en met vele jazzgrootheden waaronder Bob Brookmeyer, Herbie Hancock, Hank Jones, Al Jarreau, Gregory Porter, Maria Schneider, Robert Glasper en Joe Lovano. Overigens dus ook lange tijd onder de bezielende leiding van dirigent/arrangeur Vince Mendoza.

Als bandleider kiest hij voor eigen composities die een voorkeur verraden voor de muziek van Wayne Shorter en Weather Report, maar bijvoorbeeld ook doen denken aan een legendarische band als Steely Dan. Hij speelt normaal -naast de altsax- veel piano in deze formatie, maar voor deze gelegenheid laat hij dat graag over aan meester-pianist Karel Boehlee. Met Phaedra Kwant op bas en Jamie Peet -één van dé sensationeelste jonge spelers van dit moment- op drums zijn alle ingrediënten aanwezig voor een bijzonder en gedenkwaardig concert in onze Sociëteit. We zien u weer graag!


LINE UP

Paul van der Feen (alt saxofoon, piano), Karel Boehlee (piano), Phaedra Kwant (bas), Jamie Peet (drums)

LINE UP
Paul van der Feen (alt saxofoon, piano)
Karel Boehlee (piano)
Phaedra Kwant (bas)
Jamie Peet (drums)

BOEK UW TICKETS