16OKT Francien van Tuinen

16.00u – Theater Warenar – Kerkstraat 75, Wassenaar

VOCAL JAZZ
Jazzvocaliste Francien van Tuinen is ‘Countrified’: haar pakkende nieuwe songs laten invloeden horen van folk en indie-pop. Met een glansrol voor gitarist Jesse van Ruller.

Sinds Francien van Tuinen in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een veelzijdig oeuvre. Zo verscheen in 2005 het album Muzyka, met klassieke composities, door gitarist Jesse van Ruller gearrangeerd en door Van Tuinen van tekst voorzien. Op Daytrippers uit 2008 zijn eigenzinnige bewerkingen te horen van standards uit het Great American Songbook. In 2011 verscheen Cool Voice, Celebrating Rita Reys.

In 2015 alweer kwam Francien met een nieuw album vol eigen materiaal, Countrified, met pakkende songs die invloeden laten horen van folk en indie-pop. Jesse van Ruller heeft opnieuw een centrale rol in de band. Ook bassist Jeroen Vierdag (Ploctones, Caro Emerald) is van de partij, net als Martijn Vink, ‘de inventiefste drummer van Nederland’ (de Volkskrant). NRC schreef over Francien van Tuinen: ‘Met lef voluit gaan, dat kenmerkt haar manier van zingen.’

Francien van Tuinen mag zich rekenen tot de beste jazz vocalisten van ons land. Ze won diverse prijzen en werkte samen met grootheden als Richard Galliano. Van Tuinen combineert een unieke stem, geweldige timing met een prettige, warme persoonlijkheid. Dat wordt genieten!

LINE UP
Francien van Tuinen [vocals] Jesse van Ruller [gitaar] Jeroen Vierdag [bas] Martijn Vink [drums]